top of page

lun, 22 nov

|

Solsona

Toca Roure

Concert pedagògic. Neus Plana, flauta; Xavi Molina, clarinet i tenora; Clara Vilanova, clarinet; Armand Noguera i Arnau Morell, trompeta; Martí Badia, trombó; Guillem Lluís, fiscorn; Montse Isanta, veu; Marc Castellà, piano.

Las entradas no están a la venta
Ver otros eventos
Toca Roure
Toca Roure

Horari i ubicació

22 nov 2021, 12:00

Solsona, Carrer Gaudí, 2, 25280 Solsona, Lleida, España

Sobre el concert

Joan Roure i Jané (1921-1990) va ser un músic i compositor català. La seva popularitat a Solsona fou molt gran, entre altres coses per la seva col·laboració en el reeixir musical de la ciutat després de la guerra civil i per l'impuls en la creació de l'Escola Municipal de Música. Però el seu paper més destacable amb la participació i col·laboració en festes tan importants per Solsona com són la Festa Major i el Carnaval.

Joan Roure va fer els actuals arranjaments per cobla dels ballets tradicionals de la Festa Major de Solsona i en va crear de nous, que fan que la Festa Major tingui la musicalitat que té, sent molt destacada per aquest motiu entre d'altres. També va crear una sèrie de pasdobles per acompanyar els gegants durant les cercaviles. Al Carnaval també hi deixà un bon llegat, component any rere any un ball per als elements del folklore carnavalesc que anaven apareixent des de la recuperació d'aquesta festa a Solsona l'any 1971.

Comparteix l'esdeveniment

bottom of page